Vedligeholdelse af Stuen

Vedligeholdelse af Lædersofa

Er der kommet ridser i læderet kan dette pudses op ved at købe en læderfarve i sofaens farve. Puds ridsen op med en bomuldsklud og lad det tørre inden du begynder at bruge sofaen igen.

Vedligeholdelse af et råt ubehandlet bord

Vedligehold dit rå ubehandlede bord med en sæbespåne grød lavet af lige dele sæbespåner og vand. Lad blandingen stå lidt, og pisk det godt igennem med et piskeris. Blandingen skal have samme konsistens som havregrød. Er blandingen for tynd tilsætter du flere sæbespåner, og er blandingen for tyk tilsætter du mere vand. Når du har opnået den ønskede koncistens, smørrer du bordet godt ind i blandingen. Arbejd med årene, og brug evt. en børste. Lad det virke i en times tid, skrab det det overskydende lag af sæbespåner af, og poler efter næste dag med en bomuldsklud.

Vedligeholdelse af vaser

Vedligeholdelse fjerner kalk
Vedligeholdelse fjerner kalk

En tilkalket glaskande eller vase kan rengøres på flere måder. Put en opvasketab eller 1 spsk. opvaskepulver i bunden og top op med lunken vand. Lad det stå natten over, og skyld efter inden brug. Du kan også bruge bagepulver frem for opvasketabs, her skal det blot have lov til at virke i et par dage, og skyldes efter med rent vand inden du tager kanden i brug igen. Det er også muligt at fjerne kalken med 1 dl eddike og 2 spsk. salt. Blandingen skal rystes sammen og have lov til at virke i en times tid. Skyld efter med vand og opvaskemiddel inden de igen tages i brug. Du skal være ekstra grundig når du vasker dine vaser, da alger og bakterier ellers overlever. Har dine vaser tillagt sig en duft af råddent blomstervand, skal du fugte vasen, og derefter strø en spsk. bagepulver ud i vasen. Lad det virke i en times tid, og skrub efter med en svamp og lunkent vand tilsat et par dråber opvaskemiddel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang