Rengøring af Stuen

Rengøring af Sofaen med stofbetræk

Når støvsugeren er fremme er det oplagt også at give sofaen en overhaling. Er der tale om en sofa med stofbetræk bør dette vaskes et par gange om året. Er betrækket aftageligt kan det med fordel komme vaskemaskinen og vaskes ved 30 grader. Er der pletter på sofabetrækket skal pletterne, som med alle andre pletter, behandles før betrækket vaskes.

Smukt resultat efter rengøring af sofa med stofbetræk
Smukt resultat efter rengøring af sofa med stofbetræk

 

Almindelige pletter kan behandles med 1 dl sæbespåner opløst i 2 dl lunkent vand. Vask blandingen ind i pletten med en klud, og lad det virke i 10-20 minutter. Vask blandingen væk med koldt vand, og tør efter.

Tuch kan fjernes med rensebenzin. Hæld lidt rensebenzin på en bomuldsklud og dub det forsigtigt på pletten til den opløses.

Farveblyant kan fjernes med 1 L vand tilsat ½ dl sæbespåner eller vaskepulver. Gnub på pletten med en opvredet gammel T-shirt, bomuldsklud eller lignende til det ønskede resultat opnås.

Neglelak kan kun fjernes med acetone. Pletten dubbes med en bomuldsklud eller vat påført en smule acetone til pletten er fjernet.

Rengøring af Lædersofa

Er der tale om en lædersofa, kan den støvsuges med det bløde mundstykke til støvsugeren, og ellers vaskes over med en klud opvredet i varmt vand tilsat et par dråber opvaskemiddel. Er der fedt pletter på læderet kan dette ligeledes fjernes med opvaskemiddel. Gnub fedtet af med en bomuldsklud og tør efter med rent vand.

sofa-186633
Smukt resultat efter rengøring af lædermøbler

 

Touch pletter kan, som på stofsofaen, fjernes med rensebenzin, og efterfølgende tørres over med læderfedt, da lædersofaen ellers tørrer ud.

Rengøring af bordet

Det rå, ubehandlede bord er nemmest at rengøre hvis det først er blevet efterbehandler med en grød af sæbespåner og vand. Er dette tilfældet kan bordet let rengøres med en klud opvredet i 1 L varmt vand tilsat ½ dl sæbespåner.

Det lakerede bord er ofte udsat for rander og mærker efter vand eller varm. Disse kan fjernes ved at hælde en smule sprit på pletten og efterfølgende sætte ild til det. Pust ilden ud, og gentag processen til mærket er væk. Tør efter med en tør bomuldsklud og efterpoler pletten med polish beregnet til træarten. Hav for øvrigt altid en våd klud liggende i nærheden hvis du har svært ved at puste ilden ud.

Glasbordet viser tydeligt fedtpletter. De er dog lette at få bugt med, ved blot at bruge en fugtig klud og en smule opvaskemiddel. Under almindelig rengøring skal du bruge varmt vand tilsat en smule eddike. Eddiken medvirker til at støv ikke lægger sig lige så let igen på bordet, og det fremstår rent i længere tid. Tør efter med en tør bomuldsklud, og nyd det færdige resultat.

Rengøring af kommoder og reoler

Fedtede mahognimøbler kan vaskes med en blanding bestående af 4 dele vand, 1del eddike og 1 del salmiakspiritus. Vask med årene, og vask efter med rent vand.

Ulakerede palisandermøbler kan rengøres med lakvask. Er der behov for en skrappere behandling kan du bruge meget fin ståluld og efterbehandle med palisanderolie.

Efter rengøring er resultatet en støvfri reol
Efter rengøring er resultatet en støvfri reol

 

Rengøring af Kurvemøbler

Lav en sæbespåneblanding af 1 dl sæbespåner og 10 dl lunt vand. Vask kurvemøblet udenfor hvis det er muligt og skyld efter med haveslangen eller brug en våd klud. Dette forebygger også at dine kurvemøbler kommer til at knirke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang