Bryggerset

Rengøring og vedligeholdelse i bryggerset

Som med alle andre rum i hjemmet er det vigtigt med god udluftning, især i et bryggers hvor der tørres tøj. Få rummet til at fremstå som et rart sted for dig at fjerne pletter, stryge duge og give hele familiens tøj et friskt pust. Du kan dekorere væggen med en indrammet vaskeanvisning, eller andre billeder der relaterer til det arbejde du udfører i vaskerummet. Sørg for at de remedier du kan få brug for, hvis en besværlig plet skulle opstå, er til at få fat på, og ikke bare er kastet ind i et skab. Giv rummet en frisk duft ved at lægge små poser med tørret lavendel eller andre tørrede, velduftende blomster rundt om i rummet. Nyder du at arbejde til musik kan du finde plads til en lille radio, der kan lette stemningen mens du stryger, vasker og skrubber. Har du børn i alderen hvor mudret tøj snarer er hverdag end en tilfældighed, er bryggerset at foretrække som hovedindgang, da gulvet i bryggerset ofte er lettere at rengøre. Det mudrede tøj og sko vil således også være nær kilden til renhed.

Rengøring og vedligeholdelse i hjemmet vaskeri
Rengøring og vedligeholdelse i hjemmet vaskeri

Rengøring og vedligeholdelse af Vaskemaskinen

Vaskemaskinen er blevet uundværlig i enhver husholdning, og som alt andet der bliver brugt jævnligt kræver en vaskemaskine vedligeholdelse. En vaskemaskine som jævnligt bliver rengjort og udsat for vedligeholdelse holder længere, og vasker bedre.

Afkalkning af vaskemaskinen

Har du meget kalk i vandet bør du afkalke din vaskemaskine mindst en gang hver måned. Sæt maskinen i gang på et program der kommer op på 600c, tilsæt 30 g citronsyre og kør 3 vaske med tom tromle. Vask en ekstra gang uden citronsyre hvis du vil være helt sikker på at maskinen er klar til brug. En tilkalket vaskemaskine ikke tøjet ordentligt rent, og bruger de samtidig blot en smule for meget vaskemiddel kan det medfører dårlig lugt i maskinen. Hold derfor deres vaskemaskine i topform ved at holde den kalkfri.

Dosering af vaskemiddel

Sørg for altid at bruge den rette mængde vaskemiddel, og at det vaskemiddel der bruges passer til tekstilet der skal vaskes, samt temperaturen det vaskes ved. Er de i tvivl om hvor meget vaskemiddel de skal bruge, kan de læse dem frem til det på pakken. Brug en kop eller et andet målebæger der kan indeholde de mængde de skal bruge, og brug gerne en lille smule mindre, da overskydende vaskepulver kan sætte sig i maskinen og udvikle sur lugt.

Kold eller varm vask?

Det er videnskabeligt bevist at der ikke er nogen hygiejnisk fordel ved at vaske tøj ved høje temperaturer. 200c – 400c er nok, men det er en god ide at vaske en tom maskine på 900c en gang om måneden for at skolde maskinen af, og forhindre sur lugt. Vær dog opmærksom på at vasker de ved lave temperaturer skal de benytte et vaskemiddel der er beregnet til det, da det ellers kan blive et problem for maskinen at få vaskemidlet ordentligt opløst.

Rengøring og vedligeholdelse af tørretumbleren

Naturens eget svar på tørretumbleren
Naturens eget svar på tørretumbleren

Dine tekstiler vil altid have bedst af at lufttørre, da tørretumbleren slider unødigt på tøjet. Hvis de har mulighed for at hænge tøjet til tørre i hjemmets varmeste rum, kan de både skåne miljøet, og spare på el-regningen. Visse tekstiler har bedst af at ligge til tørre på et håndklæde der er placeret på en plan overflade. Har de et rum med gulvvarme, kan de med fordel bruge gulvet, og lægge disse tekstiler til tørre natten over, og derved udnytte den ellers ubenyttede gulvvarme.

Rengøring af filtret efter brug er en nødvendighed. Det skidt der samler sig i filtret gør at tørretumbleren slides mere, og skal bruge mere strøm. En gang om året bør de ligeledes støvsuge så langt op i røret bag tørretumbleren som det er muligt.

 Vaskesymbolerne

Vaskesymbolerne del 1
Vaskesymbolerne del 1
Vaskesymbolerne del 2
Vaskesymbolerne del 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang