Vedligeholdelse af Badeværelset

Vedligeholdelse af brusehoved

Kalk i brusehovedet kan være et stort problem hvis du bor i et område med meget kalk i vandet. Er det tid til afkalkning afmonteres brusehovedet og skilles ad. Delene lægges i almindelig lagereddike i 15-30 minutter og skylles efterfølgende inden du samler brusehovedet.

Tydeligt vedligeholdt brusehoved uden kalk
Tydeligt vedligeholdt brusehoved uden kalk

Vedligeholdelse af glasdør

En glasdør ind til brusenichen kan ikke undgå med tiden at kalke til. Start med at vaske døren med lunkent vand tilsat en hættefuld universal rengøringsmiddel. Afkalk derefter døren med en blanding bestående af lige dele lagereddike og vand, eller 50g citronsyre opløst i 1L vand. Påfør døren blandingen og lad dette side i en times tid og skrub efter med en svamp. Skyld efter, og gentag til det ønskede resultat opnås.

Vedligeholdelse af afløb

Undgå at dit afløb begynder at lugte, og spar samtidig på afløbsrensen. Hæld en ½ dl opvaskemiddel i afløbet og skyld efter med kogende vand. Kogende vand dræber de bakterier der måtte befinde sig i afløbet. Oplever du alligevel at dit afløb afgiver en lugt der ikke burde være der, bør du kontakte en fagmand i form af en vvs-mand.

Vedligeholdelse af Badekar

Har der over en periode samlet sig kalkrender, kan du forsigtigt forsøge at skrabe dem af med et barberblad, eller sætte toiletpapir vædet i eddike på de kalkbesatte steder. Lad det ikke trække i mere end 30 minutter, og vask det af. Sidder eddiken på for længe kan det skade badekaret mere end det gavner, så gentag hellere processen fremfor at lade det trække for længe.

Står du over for et badekar der ikke har været gjort ordentligt rent gennem længere tid, er der ikke anden udvej end skurecreme, skuresvamp og en god portion knofedt.

Vedligeholdelse af toilettet

Vedligeholdelse får toilettet til at fremstå indbydende
Vedligeholdelse får toilettet til at fremstå indbydende

Kalk i toilettet

1 dl eddike blandet med 1 dl vand bør kunne fjerne det meste kalk. Er det en alvorlig kalkaflejring kan du bruge citronsyre eller en 18% eddikesyre. Brug toiletpapir vædet i den valgte blanding og lad det side på de kalk ramte områder natten over. Vask efter med en svamp og tør efter med en klud.

Rust i toilettet

Der kan dannes rust i toiletter eller uden på kummen. Rust kan fjernes med citronsyre opløst i vand. Brug toiletpapir vædet i citronsyren, og lad det virke natten over. Skrub så meget af rusten af som muligt, og gentag til det ønskede resultat er opnået.

 

Vedligeholdelse af armatur

Et tydeligt tegn på at dit armatur er ved at kalke til, er hvis vandet er begyndt at løbe langsomt. Skru dysen af vandhanen og læg den i en skål med eddike. Er dyssen kalket så meget til, at den ikke er til at få af, kan du hælde lidt eddike i en plasticpose og binde plastikposen om hanen. Pakningen kan ikke tåle afkalkningsmidler, så undgå i så vidt muligt omfang at bruge disse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang