Badeværelset

Et badeværelse der efterlader dig med et indtryk af at der er smuds i krogene, kalk på væggene og en duft der mest af alt minder om en gammel fugtig kælder, er ikke et sted du har lyst til at børste dine tænder, tage et bad eller bare vaske dine hænder. Du bør derfor altid prioritere den lønende rengørering og vedligeholdelse i dit badeværelse. Sidste mand der forlader badet tørrer væggene af, og det er en god ide at lufte ud mens der bades. Dette forebygger dannelse af kalk og udluftningen sørger for at dit hjem ikke virker indelukket og forebygger dannelse af skimmelsvamp i de mest udsatte rum. Lidt udluftning er bedre end ingen, og i vintermånederne kan kortere udluftning gøre det ud for 10 minutters gennemtræk.

Er i flere der benytter badeværelset kan du undgå den store ugentlige hovedrengøring ved at tørre af omkring håndvasken, især hvis der har samlet sig små vandpytter på gulvet. Giv ligeledes toilettet en mindre omgang med børsten, for at fjerne skidt, en gang i løbet af ugen. Spejlet kan nemt rengøres med en svamp eller klud dyppet i lunkent vand tilsat et lågfuld sprit eller et par dråber opvaskemiddel. Tør efter med et brugt viskestykke eller et stykke køkkenrulle, og sørg for at spejlet er helt tørt for at undgå striber.

Rengøring som tydeligt kan ses
Rengøring som tydeligt kan ses

Det er altid rart at forlade badeværelset, efter brug, med en følelse af at der var mere rent da du forlod det, end da du gik derind. For et ekstra velduftende badeværelse kan du gøre flere ting. Du kan f.eks. altid have friske ny-plukkede blomster stående fremme, eller have en bunke vatrundeller liggende fremme hvor den nederste er dyppet i vaniljeessens. Et stykke velduftende sæbe eller duftlys efterlader på samme måde et behageligt indtryk af dit badeværelse. Mangler du ideer til hvordan du kan pynte dit badeværelse kan du finde inspiration for forskellige hotellers hjemmesider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang